Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Lyckad premiär på Bränneriet

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet fick verkligen en lyckad premiär på lördagen. Det kom så mycket folk till öppningen och buffén att krögarparet Jenny von Wachenfeldt och Hans B Andersson fick tacka nej till cirka 150 gäster.

– Det har gått sjukt bra, berättar Jenny von Wachenfeldt för Långvind.com, när anstormningen bedarrat på lördagskvällen.

Några av gästerna som inte fick plats, hittade lediga bord inomhus.

– Vi satt inne i Bränneriet och hade det mysigt, säger Pärlennart Larsson till Långvind.com.

Café Bränneriet hade naturligtvis musikunderhållning på premiärdagen, Humlin Blues Band. Framöver blir mer musik, inte varje vecka men ett antal torsdagar och lördagar under sommaren.

En av många nyheter som de nya arrendatorerna för med sig är fler platser inomhus. Fotoutställningen i stångjärnsmagasinet har fått maka på sig. Här finns nu bord och stolar med 16 nya sittplatser.

– Vi har redan fått ett antal företagsbokningar, säger Jenny von Wachenfaldt, som nu har två inomhusdelar att fördela bokade och obokade gäster på.

En annan nyhet är den lilla scen som tillkommit i hörnet mellan Bränneriet och Stångjärnsmagasinet. Här kan solister och mindre grupper inta scenen och skapa en intim stämning i direkt anslutning till Bränneriet.

Café Bränneriet hade vädret på sin sida öppningsdagen. På lördag eftermiddag sken solen – på söndag eftermiddag öppnade himlen sina portar över Långvind.

Enda problem var att kortläsaren inte fungerade, så Långvind.com:s utsända fick äta och dricka på krita. Gästbartenderna Cia Olsson satte vant upp räkningen för senare betalning. Kortläsarproblemet bekymrade inte Hans B Andersson, som liksom Jenny tagit Långvind till sina hjärtan.

– Långvind är fantastiskt. Det är magiskt när man kommer in i allén, säger Hans B Andersson, som trots boende i Iggesund inte kände till Långvindsbruk innan de tog över arrendet.

Café Bränneriet öppnade redan på fredagen, men då var det abonnerat av Omsorgsförvaltningen. Närmare 200 personer – omsorgstagare, anhöriga och personal – kom till ”Allsång på Långvind”, som blev mycket uppskattat.

Förra sommaren stod Café Bränneriet tomt för första gången sedan det kombinerade kaféet och restaurangen öppnade i brukets gamla bränneri. Så paret von Wachenfeldt–Andersson är mycket välkomna. De visar också att de satsar långsiktigt genom att flytta ut med hela familjen till Långvindsbruk under tre sommarmånader.

Långvind.com återkommer under nästa vecka med flera intryck från Café Bränneriet.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv