Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Tusen sidor Hälsingekusten

Print Friendly, PDF & Email

Långvind.com publicerar med denna artikel den tusende sidan om Långvind och Hälsingekusten på denna webbplats.

Långvind.com består i dag av 192 fasta sidor och 808 nyhetssidor.

– Att det skulle bli så mycket hade vi inte kunnat drömma om när vi sjösatte Långvind.com i liten skala i april 2009 och sedan arbetade med den under hela sommaren. I dag är webbplatsen unik i sitt slag. Turistbyråer och andra som söker information om Hälsingekusten hänvisar till vår Långvind.com, säger Agneta Bengtson, teknikansvarig för Långvind.com.

Hur gick det till när ni startade?

– Till en början satt vi på på Hudiksvalls stadsbibliotek, Tewes konditori i Söderhamn och McDonalds i Hudiksvall och Söderhamn, som alla hade trådlöst bredband. Renoveringen av Kungsgården Långvind pågick som bäst och där hade vi varken arbetsplats eller bredband. På McDonalds i Söderhamn blev vi till slut sådana inventarier att vi fick sitta kvar efter stängningsdags, och vid något tillfälle fick vi välja mat gratis från menyn. Personalen följde med intresse vårt arbete med att sätta Långvind och Hälsingekusten på kartan, berättar Agneta Bengtson.

Vad sker härnäst?

– Vi fortsätter att bevaka vad som händer på Hälsingekusten från Axmar till Medelpadsgränsen, med om möjligt en nyhetsartikel per dag. Vi kommer också att bygga ut avdelningen med fasta sidor om byar, bygder och orter på Hälsingekusten.

Förutom denna webbplats har Jörgen och Agneta Bengtson också bloggat om livet på Kungsgården Långvind på www.långvind.se, som de nu har avslutat, med 183 sidor. Sedan 15 juli 2010 finns Kungsgården Långvind på Facebook, www.facebook.com/kungsgarden.langvind, där paret Bengtson fram till i dag har gjort 44 inlägg. Det blir totalt för Långvind.com, Långvind.se och Facebook 1 247 artiklar i stort och smått och Långvind och Hälsingskusten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv