Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Unik sommarbutik

Print Friendly, PDF & Email

I dag öppnade Sommarbutiken i Långvinds fritidsområde. Den är, vad Långvind.com vet, unik. Långvind är enda ort på Hälsingekusten, som fortfarande har sommarbutik.

Butiken har öppet 10–20 alla dagar i veckan fram till mitten av augusti. Sedan blir det helgöppet augusti månad ut. Nytt sedan knappt ett år är att butiken finns på Facebook, där butiksägare och kunder har flitig dialog.

Mikael Pettersson driver butiken för sjunde säsongen. Förra året öppnade han butiken först 19 juni. Året dessförinnan slog sommarbutiken upp porten en vecka tidigare, 13 juni.

Tidigare fanns sommartid butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade delar på Hälsingekusten. I Hudiksvalls kommun och även på Hälsingskusten i stort är, vad vi vet, livsmedelsbutiken i Långvind enda fullskaliga sommarbutik. Långvinds fritidsområde är stort nog att bära upp en sommarbutik och har en förening som är stark nog att gå i land med uppgiften.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv