Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Öppna skidspår

Print Friendly, PDF & Email

Snön kom sent till Hälsingekusten denna vinter, och med den skidspåren. Denna helg öppnade skidspåret mellan Långvindsbruk och Långvinds fritidsområde. Sedan tidigare är elljusspåret i Enånger öppet, även om det tog ett tag efter stormen Dagmars härjningar, liksom spåret i Lindefallet.

Spårsläden har lämnat ett snyggt skidspår efter sig mellan Långvindsbruk och Långvinds fritidsområde. Skidspåret är cirka 7,5 kilometer långt. Det går från Långvindsbruk via gamla vägen, korsar Snäckenvägen, fortsätter över Byåsen och väster om Byhedsjön till fritidsområdet, där skidspåret slutar i korsningen Saltpannavägen–Snäckenvägen.

Det går bra att använda dusch och bastu i Långvindsbruk, för den som vill. Kontakta Mats Persson (070-597 11 16) för nyckel!

Förra vintern kom snön tidigt till Hälsingekusten. Skidspåret i Långvind var åkbart redan den 8 december 2010, vilket var rekordtidigt. Vintersäsongen 2009–2010 öppnade spåret i slutet av december och 2008–2009 i slutet av januari. År 2005 blev säsongen mycket kort, då spåret öppnade först den 4 mars.

Skidspåret är enbart öppet för skidåkare. Det är absolut förbud mot snöskoterkörning i spåret.

I Enånger finns ett elljusspår vid idrottsanläggningen Brovallen väster om gamla E 4:an, som Enångers idrottsklubb (EIK) sköter.

I Lindefallet finns ett elljusspår på tre kilometer, som ägs och sköts av Lindefallets sportklubb. Ett skidspår på fem kilometer går från Lindefallet till Fågelhällans slalombacke. Skidspåret börjar vid Tallmons festplats och slutar vid toppstugan. Till en början följer skidspåret elljusspåret. Sedan visar en skylt vägen.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv