Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kyrkokonsult på Långvind.com

Print Friendly, PDF & Email

Företaget Kyrkokonsult med Gunnar Andersson finns nu med egen hemsida på Långvind.com under fliken Föreningar och företag. Kungsgården Långvind samarbetar med Gunnar Andersson i visningar av Hälsinglands medeltida kyrkor, gamla kapell och annat som har med kyrkokultur att göra.

Gunnar Andersson kan ta besökaren med på fascinerande visningar av medeltidskyrkorna i till exempel Enånger, Njutånger, Idenor, Hög och Trönö. Han är också ciceron för den som vill se kyrkor som Nianfors kyrka, Trönö nya kyrka eller Sankta Maria moderna kyrka i Iggesund.

– Jag är mycket glad för den här möjligheten, säger Gunnar Andersson om hemsidan på Långvind.com.

Agneta Bengtson, tekniskt ansvarig för webbplatsen Långvind.com, förklarar varför Kungsgården Långvind gör detta.

– Gunnar Andersson förmedlar kulturarvturism på kyrkoområdet. Vi är stolta att ha honom med på vår webbplats. Vi erbjuder alla företag och föreningar vi samarbetar med en egen hemsida eller kontaktsida på Långvind.com som en del av samarbetet, säger hon till Långvind.com.

Först ut att ta vara på möjligheten var Långvinds kapellförening, som hittills saknat hemsida.

Kyrkokonsult, som Gunnar Anderssons företag heter, vänder sig till enskilda och församlingar med frågor som rör kyrkan som kulturarv, dess inventarier och hur vi förvaltar arvet i dag. Kyrkokonsult erbjuder föredrag och seminarier om det medeltida kyrkorummet som turistmål, om vad besökarna vill se och höra, om kulturarvsturism, men också hjälp till församlingar med utbildning av guider, uppdatering av kyrkobeskrivningar eller framtagning av helt nya kyrkobeskrivningar.

Kungsgården Långvind har två kyrkovisningar i sommar med Gunnar Andersson som ciceron: torsdag 12 juli klockan 14–16 i Njutångers kyrka och fredag 20 juli klockan 14–16 i Enångers kyrka.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv