Boka boende på Kungsgården Långvind!

Telias nonchalans i fokus

Print Friendly, PDF & Email

Teliasoneras nonchalans i Långvind – företaget Kungsgården Långvind har varit utan telefon i 77 dagar – fick i dag medial uppmärksamhet. Sveriges radios hade ett långt inslag i Morgonekot, PTS tveksam till nedmontering av fasta telefoner. Samma dag har Hudiksvalls Tidning en debattartikel om situationen på Kungsgården under rubriken ”Telefonen stängd på kundens begäran…”.

– Jag är upprörd över Telias arrogans och nonchalans. Att man inte tar ansvar för ett teknikskifte som man själv initierar utan man lämnar kunden i sticket, säger Jörgen Bengtson i Eko-inslaget.

Telias kommunikationschef Thomas Jönsson säger till Sveriges radio att ”75 dagar är naturligtvis oacceptabelt lång tid i det här enskilda fallet, absolut”. På frågan om Telia kommer att ersätta kunden, svarar han:

– Det vi fokuserar på är att kontakta kunden och lösa det så fort vi någonsin kan. Det är det viktigaste för oss.

Nu har det gått 77 dagar och ännu har Telia inte löst problemet.

Telia planerar att klippa telefonledningen till cirka 50 000 abonnenter. Hittills har Telia monterat ner det fasta nätet till cirka 4 000 abonnenter. Nedmonteringen har varit kantad av problem. Därför har Telia tillfälligt avbrutit nedmonteringen men planerar att återuppta den igen inom kort.

I reportaget uttalar sig berörd myndighet, Post- och telestyrelsen (PTS), som övervakar nedmonteringen. PTS är kritisk till Telias hantering och planer på att återuppta nedmonteringen av de fasta telenätet.

– Tekniken och kommunikationen är A och O. Det måste fungera. De måste jobba jättemycket med det om det här ska fungera, säger avdelningschef Olof Bjurö på PTS.

Fortsättning lär följa.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv