Ybuss lämnar Enånger?

Om en månad öppnar nya E 4:an till Hudiksvall. Från och med den 5 oktober finns risk att Ybuss och andra långfärdsbussar slutar trafikera Enånger.

Ybuss har ännu inte tagit ställning hur företaget ska göra. Alla turer stannar i dag i Enånger och Iggesund. I framtiden blir det kanske inga stopp alls i dessa orter. Eller så blir det som i Hudiksvall, där vissa turer stannar i utkanten av Hudiksvall, vid västra infarten från E 4:an (Shell-macken), och vissa vid järnvägsstationen i centrala Hudiksvall.

Fram till öppningsdagen av nya motorvägen – som är en så kallad fyrfältsväg eftersom den inte uppfyller alla krav som gäller för motorväg – är dessutom trafiken avstängd på E 4:an mellan Ångersjön och södra Enånger. Trafikverket håller i rasande fart på att bygga ihop gamla och nya E 4:an. Under tiden leds trafiken på gamla vägar förbi vägarbetsplatsen.

Jörgen Bengtson