Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Från Hälsinge marknad till te

Print Friendly, PDF & Email

Konkurrensen var tuff på lördagen: Hälsinge marknad eller Afternoon tea i Långvind. Båda drog folk.

Hälsinge marknad är året stora hemvändardag i Hudiksvall, men också en marknad som lockar besökare utan rötter i Hudiksvall. Marknaden pågår från fredag till söndag, med samma återkommande utbud av försäljare och nöjesfält under de tre dagarna. Marknaden är en av Hälsingekustens stora, återkommande arrangemang‚ dessutom det enda med flera hundra år på nacken.

Eftersom vädret styr många besökare, blev lördagen – med härligt brittsommarväder – en stor besöksdag. Inramningen med dåligt väder fredag och regnprognos för söndag, gjorde lördagen till förstahandsval för många.

Som vanligt var det gott om matstånd med provsmakningar i överflöd. Som vanligt fanns det massor till försäljning, från symaskiner till sylar. För stora och små barn var tivolit, med åkattraktioner som Batman, målet på marknaden.

På Kungsgården Långvind kände arrangörerna av Afternoon tea av konkurrensen från marknaden. Det kom mindre folk än förra lördagen då alla inte fick plats i trängseln kring bord och buffé. Nu räckte utomhusborden precis till de cirka 40 gästerna, som stannade länge och njöt av både sol, fina teer, nybakade scones med spännande tillbehör och naturligtvis klassiska engelska sandwichar och kakor.

Om ett år kommer Hälsinge marknad tillbaka – och om en vecka, lördagen den 17 september, är Kungsgården Långvind tillbaka med en sista omgång Afternoon tea i september.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv