Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bildtittarstart i Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Projektet Sockenbilder tar ny fart i Enånger. Onsdagen den 14 september startar höstens bildtittarträffar, då folk hjälper till att identifiera och katalogisera bilder i databasen Sockenbilder.

– Totalt har vi 50 000–60 000 bilder i databasen. Vi har fått in en stor samling Norrbobilder från auktionen i före detta Franks affär i Enånger, berättar Hans Ekbrink, drivande kraft för Sockenbilder i Enånger.

Bildtittarträffarna är i Röda kors-lokalen på Brunlövs väg 6 A, Enånger, och startar klockan 11. Belöningen för den som hjälper till att identifiera folk och miljöer på bilderna är fika. Träffarna fortsätter på samma tid och plats fram till mitten av december.

Sockenbilder samlar in och systematiserar gamla bilder från Hudiksvalls tio socknar, staden Hudiksvall, Nordanstigs sex socknar, Bollnäs kommun och Odensvi socken, Småland. Sockenbilder har separata avdelningar (webbplatser) för Enånger, Bölan (Lindefallet) och Långvind.

I dag fanns 12 488 bilder från Enånger i bilddatabasen, vilket gör Enånger till den bäst dokumenterade socknen i Sockenbilder. Från Bölan finns 2 172 bilder och från Långvind 1 257 bilder.

På respektive webbplatsdel kan man bland annat söka på de 100 senast inlagda bilderna, vilket gör att man snabbt får en uppdatering av nya bilder. Den går också att söka på platser, personer, miljöer och andra sökord.

Den som har frågor om Sockenbilder, bildtittarträffar och gamla Enångersbilder kan höra av sig till Hans Ekbrink på telefon 0650-78 10 11 eller 076-819 79 36.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv