Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Loppmarknad inramad av regn

Print Friendly, PDF & Email

Regn ramade in Kungsgården Långvinds lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé på söndagen. Regnet på morgonen fick flera försäljare att vända eller utebli helt. Men de tio som ställde upp sina saker i regn, blev snabbt belönade. När marknaden öppnade klockan tio, blev det uppehåll. Det hann till och med bli solsken, innan ett milt regn avslutade dagen.

– Det har gått bra med försäljningen. Vi har sålt en grej var tionde minut. De flesta som är här är här för att köpa. Det är stor skillnad mot många loppisar, säger Jonas Adler, Enånger, som med hustru, tre barn och mamma sålde allmoge och byggnadsvårdsprodukter.

En annan nykomling var Marie Edeberg, Västerås, som har stuga i Karskär. Hon sålde kuriosa och barnprylar. Även hon var nöjd med försäljningen:

– Jag har sålt mycket spel, barnböcker och barnkläder, säger Marie Edeberg.

En tredje nykomling var en av tre mathantverkare, Anna-Lisa Forslin, Harmånger. Tillsammans med sin man Olof sålde hon egna rullrån, toscakakor och andra godsaker.

– Försäljningen har gått bra. Vi har mest sålt pepparkakor, bullar, rullrån, ja lite av varje, berättar hon för Långvind.com.

Flera av försäljarna som varit med tidigare tyckte att denna söndag bjöd på högst kvalitet.

– Standarden var hög på det som var till försäljning, säger Larsa Burman, som sålde kuriosa med Anneli Andersson.

Antalet försäljningsstånd var också fler än på någon av de tre tidigare loppisarna på Kungsgården Långvind. Säljarna kom från både när – Hudiksvall, Söderhamn, Nordanstig och Ovanåker – och fjärran, i det här fallet från Västerås och Hofors.

Besökarna var fler än på ”loppan” i juli. Nu kom cirka 450 personer till Kungsgården mot drygt 300 personer en månad tidigare.

En annan som var nöjd med försäljningen var Agneta Bengtson, som slet hårt bakom försäljningsdisken och i köket med att göra rågsmörgåsar med rökt lax, småfranskor med lagrad herrgårdsost, hjortronbakelser och naturligtvis brygga kaffe och te.

– Det var sanslöst mycket gäster, jätteroligt, säger hon till Långvind.com.

När väl säljare och köpare åkt hem, öppnade sig himmelens portar över Långvindsbruk. Regnet fortsatte resten av eftermiddagen och hela kvällen.

Kungsgården Långvind började arrangera loppmarknad med kafé 2010. Samtidigt öppnade man rum- och frukostställe (bed and breakfast) i den nyrenoverade hälsingegården i bruksmiljö.

Paret Bengtson har definitivt fått blodad tand på att arrangera återkommande lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé. Så den som vill sälja eller köpa kan redan nu pricka in nästa söndag i juli respektive augusti, den 1 juli och 5 augusti 2012.

Kungsgården Långvind driver inte bara rum och frukost och arrangerar loppmarknad med kafé. Årets sommarprogram har sett nyheter i form av skärgårdsturer, bruksvandringar i Långvind, kyrkovisningar i Njutånger och Enångers medeltida kyrkor samt klassiskt engelskt Afternoon tea fyra lördagar i september.

De planerade medeltidskonserter i Enångers och Njutångers medeltidskyrkor har dock blivit inställda på grund av för få förhandsanmälningar. Av de planerade pilgrimsvandringarna längs Sankt Olofsleden blev inte heller något denna sommar, men till nästa säsong hoppas man på större intresse.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv