Fördubblat intresse

Dubbelt så många säljare som förra året har bokat bord på Kungsgården Långvinds lopp-, kuriosa- och hantverksmarknad med kafé söndagen den 7 augusti.

I dag är 17 bord bokade, vilket är dubbelt så många som inför ”loppan” den 1 augusti 2010. För andra året arrangerar Kungsgården Långvind loppis med kafé första söndagen i juli respektive augusti. Förra året var augusti den stora dragardagen, med omkring 480 besökare. Då kom betydligt fler besökare än arrangörerna räknade med.

– Nu har vi laddat upp ordentligt med matiga laxmackor, goda ostsmörgåsar, hjortronbakelser, hembakat bröd, godsaker av olika slag, glass, kaffe, te och läsk, säger Agneta Bengtson, som bakat och donat i flera dagar för att få allt klart.

Resten av sommaren driver Agneta, tillsammans med sin man Jörgen, Kungsgården Långvinds rum och frukost, som alltså två dagar per år också är kafé med en stor loppis på gården. Det nya för i år är att lopp- och kuriosamarknaden är utvidgad till att också omfatta hantverkare. Flera mathantverkare har bokat bord.

En annan nyhet är att Kungsgården Långvind i år satsar på mer marknadsföring, med bland annat information på de tre stora nationella loppissajterna, i tre regionala evenemangskalendrar, i flera turistpublikationer, trottoarpratare utanför Coop Enånger, skyltar längs E 4:an och Facebook-sida för Kungsgården Långvind – förutom annonser i lokalpress, reklamblad på affischtavlor och turistbyråer, information på webbplatsen Långvind.com och mun-mot-mun-metoden, som förra året drog folk till loppan i Långvindsbruk.

Jörgen Bengtson