Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Telenätet utslaget

Print Friendly, PDF & Email

Telenätet är utslaget i bland annat Långvindsbruk sedan måndag förmiddag. Telias kundtjänst verkar ha klappat ihop, med över en halvtimmes telefonkö till felanmälan och felanmälan via internet som inte fungerar alls.

”Vi gör nu automatiskt en teknisk kontroll av ditt abonnemang. Det kan ta upp till 1 minut. Var god vänta…”, säger Telias webbplats för felanmälan, sedan vi matat in ett telefonnummer som inte fungerar i Långvindsbruk. Efter en halvtimma är det fortfarande samma meddelande från Telia.

Via abonnent som har fast telefonabonnemang från Tele 2 via Telias telenät, kommer vi utan väntan till felanmälan: ”Det är tekniskt fel som berör 27 abonnenter, ska vara åtgärdat till klockan 18 i dag.”

I praktiken torde detta betyda att hela telefonnätet är utslaget i Långvindsbruk, sannolikt som en följd av åska. Om Telias åtgärdsplan håller kommer telefonabonnemangen att vara igång igen 1,5–2 dygn efter det att felet uppstod – utan att Telia förmår tala om det för felanmälande kunder.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv