Kungsgården i fokus

I dag handlar nyheten på Långvind.com om Agneta och Jörgen Bengtson – vi som driver Kungsgården Långvind och den här webbplatsen.

”En gård för kungar Kungsgården i Långvind har fått nytt liv”, lyder rubriken till ett tvåsidig reportage i månadstidningen Ljusdals Tidning Hudik & Nordanstig. I julinumret skriver Thomas Sandberg om Kungsgården Långvind och paret bakom rum- och frukost- och konferensgården i Långvindsbruk.

I reportaget berättar tidningen om hur Jörgen och Agneta Bengtson för knappt fyra år sedan köpte Kungsgården, som ”var något för den händige”. Sedan renoverade de den gamla hälsingegården i bruksmiljö med hjälp av duktiga hantverkare.

Tankar på att driva rum och frukost (bed and breakfast) på gården fanns med från början. Det blev verklighet sommaren 2010.

”Redan innan vi visste om vi skulle få köpa huset, men det här minns inte du Agneta, började jag kolla upp vad som gällde om man skulle driva rum- och frukostverksamhet, säger Jörgen” till reportern.

I artikeln berättar Jörgen och Agneta om den ett och ett halvt år långa renoveringen och hur det är att driva en småskalig turismverksamhet, om att de ser Hälsingekusten som ”en oslipad diamant med stor potential” och vill bidra till att besöksnäringen växer.

”I sommar ger paret sitt bidrag till detta genom att satsa på skärgårdsturer, bruksvandringar, loppmarknad med café, kyrkovisningar, medeltidskonserter och pilgrimsvandringar”, skriver Thomas Sandberg och sätter med detta punkt i artikeln.

Jörgen Bengtson