Boka boende på Kungsgården Långvind!

Fullmatat veckoslut

Print Friendly, PDF & Email

Fyra stora aktiviteter i Enånger och Njutånger på tre dagar: Jazzkväll på Långvinds bruk 7/7, Återbruket på Borka Brygga 8/7, Träbåtens dag i Borka 9/7 och Mössödagen 9/7. Så laddad är de närmaste dagarna.

Musik vid Dellen gör ett musikaliskt nedslag i Långvind den 7 juli, som i år är en av få arrangemang inom ramen för Musik vid Dellen. Det blir som vanligt en helkväll i jazzens tecken från klockan 19. Jazzkväll på Långvinds bruk bjuder på tre skönt svängande jazzakter. En nyhet för i år är jazzbussar till och från Långvindsbruk från Hudiksvall, Söderhamn och Bollnäs.

Akt ett är ”Dou M/E” från Gävle. Akt två består av Hanna Elmquists kvintett, med Björn Jansson, saxofon och klarinett, Daniel Tilling, piano, Lars Ekman, bas, och Daniel Fredriksson, trummor. Akt tre är ”Oddjobb”, svängig jazz med fem hyllade jazzmusiker som har många skivor bakom sig: Goran Kajfes, trumpet, Per ”Ruskträsk” Johansson, saxofon, Daniel Karlsson, piano, Peter Forss, bas, och Janne Robertsson, trummor.

På Borka Brygga spelar ”Återbruket” på pubkvällen den 8 juli.

Träbåtens dag är ett återkommande evenemang i Enångers gamla uthamn Borka, i år den 9 juli. Årets program innehåller bland annat provturer med ribbåten Vilda, körning av modellbåtar med Gästrike skalbåtsklubb, träbåtstjärning, beredning av sälskinn, visning av repslageri, nya sjöräddningsbåten från Hudiksvall, knallar, lotterier och servering.

Mössödagen den 9 juli klockan 10–16 lockar med loppmarknad, hantverkare, utställare, lotterier, bågskytte, motorcykelutställning, familjeaktiviteter och servering. Ett särskilt inslag är Mössöloppet på 3 kilometer, som går av stapeln klockan 12.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv