Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Bränneriet stängt i sommar

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet i Långvindsbruk håller stängt i sommar. Men vid fyra tillfällen med uppträdanden i Kolhuset är restaurang och bar öppna: Musik vid Dellen 7 juli, Långvindsdagen 23 juli, Segertåget (före detta Två Backar Läsk) 11 augusti och Hudik Big Band 18 augusti.

Långvinds bruksmiljöförening har inte hittat någon arrendator till Café Bränneriet för 2011, även om det har funnits intresserade. Förhoppningen är att i höst sluta ett flerårsavtal med en entreprenör. Vid sommarens fyra musikevenemang står Hogge Strandell, etablerad krögare i Hudiksvall, för restauration med rättigheter.

Problemet med kafé- och restaurangverksamheten i Bränneriet uppstod förra sommaren, då dåvarande restaurantörer gick i konkurs, när de skulle öppna Café Bränneriet för sommarsäsongen. Krögarparet på Borka Brygga ryckte in med extremt kort varsel och höll Bränneriet öppet tre dagar i veckan sommaren 2010, men var inte intresserat av att driva Bränneriet långsiktigt.

Under några somrar hade Långvinds herrgård kaféverksamhet. Men herrgårdskaféet stängde för några år sedan.

Enda servering i Långvind i sommar – förutom de fyra tillfällena i Bränneriet – är Kungsgården Långvind, som håller öppet som kafé under lopp- och kuriosamarknad med kafé 3 juli och 7 augusti, bruksvandringsdagar med sconesbuffé 11 och 25 juli på kvällen samt 5 och 26 augusti på eftermiddagen.

Café Bränneriet har, trots namnet, varit både restaurang och kafé. Kaféverksamheten startade i nuvarande lokaler 2003 och växlade 2006 över till kafé och restaurang.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv