Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fem hundra nyheter

Print Friendly, PDF & Email

I dag publicerar Långvind.com, nyhets- och turistsajten för Hälsingekusten, sin 500:e nyhet.

Långvind.com startade i blygsam skala i januari 2009 – med en nyhet. Lagom till Långvindsdagen 2009 var dagens struktur färdig, som också har omfattande turistinformation.

Nyhetsarbetet tog fart i maj 2009 och har sedan dess haft sin intensiva fas under juni–augusti, med ungefär en nyhet per dag. Under vinterhalvåret är nyheterna färre. Men Långvind.com bevakar året om vad som händer i Hälsinglands elva kustsocknar och två kuststäder.

I år har Långvind.com lagt i en högre växel. Sedan maj har Långvind.com publicerat i genomsnitt en nyhet per dag, något som redaktionen räknar med ska fortsätta till början av september. Förutom nyheter finns fasta sidor om samhällen, socknar, öar, aktiviteter, service och annat på Hälsingekusten, liksom bildspel, kartor och länkar. I dag omfattar denna del av webbplatsen 156 sidor.

Nyhetsarbetet och publiceringen på Långvind.com underlättas avsevärt av att företaget bakom sajten, Kungsgården Långvind (Infopress AB), från och med denna helg har bredbandsanslutning via Fiberstadens fiberoptiska bredbandsnät.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv