Loppis med kafé ny succé?

Söndagen den 3 juli arrangerar Kungsgården Långvind en av två lopp-, kuriosa- och hantverksmarknader med kafé i sommar. Liksom förra året blir det ett utomhusarrangemang runt Kungsgården i Långvindsbruk.

– Vi hoppas att det blir samma succé i år som förra året. Då kom det 370 personer första söndagen i juli och nästan hundra besökare fler första söndagen i augusti. Nu fortsätter vi med loppis motsvarande två söndagar i år, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind.

Kungsgården Långvind får tuff konkurrens den 3 juli, med storloppis i Hudiksvall och stor spelmansstämma i Delsbo samma dag. Men det oroar inte Agneta, som pekar på större marknadsföringsinsatser än förra sommaren, fler anmälda deltagare än motsvarande tid förra året och ännu smaskigare smörgåsar, bullar, glass och annan förtäring.

– Det finns fortfarande plats för den som vill sälja. Ta med dig eget bord eller hyr av oss, säger Agneta.

Och till skillnad från förra året säger väderleksprognoserna att det ska bli bra väder första söndagen i juli. Hur det blir den 7 augusti återstår att se.

Kungsgården Långvind erbjuder rum och frukost (bed and breakfast) året om men är kafé bara två gånger per år – i anslutning till lopp-, kuriosa- och hantverksmarknaderna första söndagen i juli respektive augusti. Men det är inte riktigt sant, för fyra lördagar i september blir Kungsgården ”King’s Mansion”, som serverar Afternoon Tea med scones, sandwichar och annat som hör till en klassisk teservering.

Jörgen Bengtson