Boka boende på Kungsgården Långvind!

Vandring i bruksmiljö

Print Friendly, PDF & Email

Följ med på en vandring genom Långvindsbruk, från stormaktstid till fritidstid. Vandra längs ”bruksgatan”, kliv in i det gamla brukskapellet, besök bruksmuseet, ta en titt på de många lämningarna från stormaktstidens järnbruksepok, vandra på den fina natur- och kulturstigen längs Långvinds ström. Avsluta med te/kaffe, scones och kakor på Kungsgården.

– Besökaren får en genomgång av Långvinds historia, om den lilla byn som blev en del av stormaktstidens rustningsindustri, om ryssarna som brände bruket, om brukets upp- och nedgång och om omdaningen till ett skogsbruk med ett växande fritidsområde, skriver Långvind.com på en särskild sida om denna aktivitet.

Detta program lockar Kungsgården Långvind med vid sex tillfällen i sommar. Vid sidan av pilgrimsvandringar, blir det alltså också bruksvandringar. Bruksvandringarna börjar och slutar vid Kungsgården, som ligger snett emot den gamla smedjan i början av ”bruksgatan”.

Bruksvandringarna sker tre fredagar, med start klockan 14, och tre måndagar, med start klockan 18: måndag 27 juni klockan 18, fredag 1 juli klockan 14, måndag 11 juli klockan 18, måndag 25 juli klockan 18, fredag 5 augusti klockan 14 och fredag 26 augusti klockan 14.

Programmet, inklusive te med scones och kakor i Kungsgården, tar cirka två timmar och kräver ingen förhandsbokning. Arrangemanget kostar 120 konor per person.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv