Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvindsdagen gratis

Print Friendly, PDF & Email

Långvindsdagens eftermiddagsprogram blir i år gratis; bilburna besökare betalar dock för parkering. En annan nyhet är Långvindsjoggen, en tävling med start och mål i Långvindsbruk och priser.

– Det blir en runda på fem kilometer. Vi tar upp en tradition från Långvindsdagen på 1980-talet, då vi hade Långvindsjoggen under några år, berättar ”Långvindsgeneralen” Pärlennart Larsson.

Långvindsdagen den 23 juli börjar med joggingloppet klockan 12, med Petters-Börje Olsson som speaker.

Sedan blir det ett musik- och sångprogram med Helen Tanzborn, Johan Timan och Kristoffer Sundman. Flera program tillkommer, men allt är inte klart så här två månader före Långvindsdagen.

Liksom tidigare år blir det en mängd kringaktiviteter, bland annat loppmarknad, hantverksförsäljning, utställning om Långvinds historia, servering i olika former, naturstig och barnaktiviteter som hästskjuts och hoppborg.

På kvällen blir det, liksom förra året, musik för en mer ungdomlig publik. Vem eller vilka som intar scenen i Kolhuset är inte klart ännu.

Som vanligt blir det Musik i sommarkväll i Långvinds kapell klockan 18 med kyrkkaffe efter musikgudstjänsten. Edit Åkerlund med flera musicerar.

Förra året riktade flera besökare kritik mot att entréavgiften var för hög i relation till vad man fick ut av Långvindsdagen. Arrangörerna, Långvinds bruksmiljöförening och Långvinds kapellförening, tar till sig av kritiken.

– Familjeaktiviteten under dagen blir kostnadsfri. Man betalar bara för parkeringen. Kvällsaktiviteten får entré, precis som vanliga musikkvällar på Bränneriet, säger Pärlennart Larsson.

Vid sidan av Långvindsdagens program arrangerar Långvinds herrgårds kulturförening visningar av herrgården (klockan 13 och 15) och håller öppet med kafé.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv