Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Ny högtid i kapellet

Print Friendly, PDF & Email

Till helgen får Långvinds kapell en ny högtid. Efter förra årets nyhet med påskmässa – som kom tillbaka i år för att stanna – står en ny tradition för dörren: musikgudstjänst på Kristi himmelsfärdsdagens kväll.

Klockan 18 bjuder Långvinds kapellförening in till pilgrimsgudstjänst med Gunnar Andersson. Edit Åkerlund står för musiken. Som vanligt blir det kyrkkaffe efter.

Pilgrimstemat kommer sig av att den gamla pilgrimsleden från Långvind och Enånger till Nidaros (Trondheim) fått nytt liv. För två veckor sedan invigdes Stråsjöleden från Enånger till Stråsjö i Svågadalen. I sommar arrangerar Kungsgården Långvind pilgrimsvandringar från Korsholmsudden via Långvindsbruk till Enånger och Njutånger, med en båttur till Drakön och resterna av medeltidskapellet där som inledning till vandringen.

– Jag hoppas att en musikgudstjänst under Kristi himmelsfärdshelgen kan bli en tradition vi fortsätter med och att vi gör Långvinds kapell till en anhalt för pilgrimsvandrare, säger Pärlennart Larsson, ordförande i Långvinds kapellförening, till Långvind.com.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv