Stämningsfull påskmässa

Nu har den kommit för att stanna, påskaftonsmässan i Långvinds kapell. Midnattsmässan blev en stämningsfull gudstjänst, där ljus och musik tände ett mörkt kyrkorum mot en stjärnklar himmel utanför. Ljuset och människorna fyllde det lilla kapellet på Hälsingekusten.

En timme före midnatt hade 22 personer letat sig till ett mörkt Långvinds kapell. Midnattsmässan började med samling vid påskelden utanför kapellet och Pärlennart Larssons inringning av mässan på den stora järntriangeln. Sedan tog prästen Mats Sandström vid, tände det stora påskljuset och förde in det i kapellet, där sedan sextiotalet ljus tändes ett efter ett. Mats Sandström ledde därefter en mässa med förnyelse av doplöften, nattvard och mycket musik och sång.

Edith Åkerlund stod för både solosång och musik. Vid sidan av psalmerna, sjöng och spelade hon ”Mitt ljus”, ”I don’t know how to love him” från Jesus Christ Superstar och ”En värld full av liv” av Elton John.

Arrangören, Långvinds kapellförening, kunde inte räkna in lika många som förra året, då det kom närmare 50 personer. Men Pärlennart Larsson var ändå väldigt nöjd med midnattsmässan, som nu definitivt har kommit för att stanna. Därmed har kyrkoåret i Långvind två fasta punkter utanför sommarsäsongen, julotta på annandag jul och påskmässa på påskafton.

Efter mässan bjöd kapellföreningen på kaffe, te, smörgås och hembakad kaka.

Jörgen Bengtson