Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind välkomnar kaféarrendator

Print Friendly, PDF & Email

Café Bränneriet i Långvindsbruk söker arrendator till sommaren. Nu kan Långvinds bruksmiljöförening tänka sig att hyra ut till den som bara vill driva kaféverksamhet.

Café Bränneriet har, trots namnet, varit både restaurang och kafé sedan 2006. Kaféverksamheten startade i nuvarande lokaler 2003. Tidigare har Långvinds bruksmiljöförening sökt en krögare, som kan driva både kafé och restaurang. Nu nöjer man sig med kaféverksamhet om det inte dyker upp någon som vill driva både och.

– Vi kan tänka oss att arrendera ut bara för kaféverksamhet, säger Mats Persson, förvaltare på Långvinds bruk, till Långvind.com.

Det har varit svårt att hitta en ny restauratör, sedan krögarparet som drev Bränneriet sommaren 2009 gick i konkurs. Sommaren 2010 ryckte Borga Brygga in med extremt kort varsel och höll Bränneriet öppet tre dagar i veckan. Men krögarparet i Borka är inte intresserat av att driva också Bränneriet.

Vid årsskiftet annonserade Långvinds bruksmiljöförening efter ny arrendator ”för drift av café och restaurang vid Långvinds Bruk”. I entreprenaden ingår även att arrangera musikkvällar och andra arrangemang. Bränneriet är en typisk sommarrestaurang, men med potential att utvidga säsongen med arrangemang under höst, vinter och vår.

”Långvind en idyll – vi söker dig som gör den levande”, sa annonsen. Flera intresserade hörde av sig, men det blev ingen som slutgiltigt nappade på att utveckla kafé- och restaurangverksamheten i den charmiga gamla järnbruksmiljön på Hälsingekusten.

Långvinds bruk söker också konsthantverkare till Långvindbruk, som är intresserade av att driva sommarbutik i kulturbyggnaderna.

Inom kort kommer en annons på Blocket om Café Bränneriet. Mats Persson välkomnar både dem som vill driva kafé och restaurang eller bara kafé.

– Men pizzerior och kebaber är inte aktuella, säger han för dem som går i sådana tankar.

Det ska vara en kafé- eller restaurangverksamhet som passar in i den historiska bruksmiljön. Intresserade kan hör av sig till Mats Persson på telefon 0650-810 60 eller 070-597 11 16.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv