Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Påskaftonsmässa i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Klockan 23 på påskafton öppnar Långvinds kapell för första gången i år till gudstjänst. Midnattsmässan börjar i mörker, övergår i ljus och slutar med samkväm i kapellet.

Förra årets stora succé och nyhet i Långvinds kapell, påskmässan, är tillbaka. I år är påsken sen, så besökarna behöver varken forcera snödrivor eller frysa. En värmande, sprakande och livgivande brasa i kaminen kommer dock att möta besökarna även i år.

– Det blir eld som välkomnar utanför kapellet och eld i kaminen. Sedan för vi in elden och ljuset i kapellet, som kommer att vara helt mörkt, och tänder upp kyrkorummet, berättar Pärlennart Larsson, ordförande i Långvind kapellförening, för Långvind.com.

Gudstjänsten med doperinran blir alltså ett spännande spel med ljus och mörker.

Har påskmässan i Långvinds kapell kommit för att stanna?

– Ja, definitivt. Församlingen är positiv till påskmässan, säger han.

Liksom förra året blir det predikan av Mats Sandström och musik av Edit Åkerlund.

Blir det fler besökare än förra året?

– Det är svårt att veta, men i år är gudstjänsten bättre annonserad i HT och på församlingens hemsida, säger Pärlennart Larsson, som hoppas att man slår förra årets besökssiffror.

Efter gudstjänsten blir det smörgåsar, hembakat kaffebröd, kaffe och te.

Tanken på en midnattsmässa i Långvinds kapell under påsken väcktes 2009 av Jörgen Bengtson, Långvind. Nu har påskmässan kommit för att stanna. Därmed kommer årets två stora kyrkohögtider, jul och påsk, hädanefter att firas i det lilla brukskapellet på Hälsingekusten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv