Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Kungsgården i pilotprojekt

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind är ett av cirka tjuo turismföretag i Hälsingland och Ockelbo, som ingår i ett nytt projekt under Hälsingland Turism. Projektet B3T ska få flera besökare till Hälsingland. I måndags gick startskottet för ”sommarpiloterna”, som var samlade till upptaktsmöte på Kilafors herrgård.

Projektet B3T – Besöksnäring, tid tillsammans för tillväxt – är uppdelat i en vinterdel och en sommardel.

Vinterpiloterna är i full sving. Vinterdelen omfattar något förre företag än sommardelen. Lagom inför årets vintersäsong sjösatte B3T vinterkampanjsajten www.vinterhalsingland.se.

– Denna sajt ska vi bygga vidare på under vintern. Den ska fyllas med reportage, artiklar, bloggar, bilder, filmer, aktualiteter och framförallt många bra och säljande bokningsbara paket, säger projektledare Martin Askne, Hälsingland Turism.

Upplägget för sommardelen blir snarlikt.

Hela projektet går ut på att använda webben och sociala medier, för att få flera att upptäcka och boka boende och upplevelser i Hälsingland. Projektet talar om ”att bygga ditt företags digitala identitet, närvaro och sälj på nätet”.

Mycket av arbetet handlar därför om att vässa webbsidorna för respektive anläggning eller aktivitet med hjälp av bättre grafisk form, texter och bilder, nya produkter och bokning över nätet, översättning till engelska och annonsering på Hälsingland Turisms webbplats och framför allt sökordsoptimering av respektive webbplats, så de hamnar högt upp i Googles sökningar.

En annan viktig del är att få pilotföretagen att använda sociala medier som Facebook, Twitter och bloggar.

Kungsgården Långvind erbjuder rum och frukost (bed and breakfast), konferens för mindre grupper och två årliga lopp-, kuriosa- och antikmarknader med kafé. Nästa steg blir att erbjuda nya aktiviteter knutna till natur- och kulturmiljön i Långvind som kulturvandring i Långvindsbruk och pilgrimsvandring i Enånger och Njutånger.

Ytterligare sommarpiloter från Hälsingekusten är Hotell Mellanfjärden, Djursta Trädgård och Mulle Meck.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv