Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Sommarsiffror på Långvind.com

Print Friendly, PDF & Email

Långvind.com har varit en populär webbplats under november, med 155 unika besökare per dag, lika många som i somras. Allt fler läsare hittar till webbplatsen om Långvind och Hälsingekusten.

I oktober 2010 hade Långvind.com i genomsnitt 111 besökare per dag, 283 procent fler än samma månad förra året. Ändå var oktober den sämsta månaden sedan Långvind.com i maj i år började klocka över 100 besökare per dag.

I november klättrade besökssiffrorna uppåt rejält, till i genomsnitt 155 besökare per dag, 343 procent fler än samma månad förra året. Totala antalet besökare var under november 4 640 och antalet besökta sidor 17 791. I november var det ungefär lika många besökare per dag som i somras (juni–augusti), då Långvind.com i genomsnitt hade 160 besökare per dag.

Under maj, juni, juli, augusti, september, oktober och november har Långvind.com kunnat räkna in 150, 160, 170, 151, 122, 111 respektive 155 besökare per dag. Långvind.com började publicera nyheter och information om Hälsingekusten i slutet av juli 2009.  Antalet besökare var till en början (augusti–februari) 31 per dag, för att under våren 2010 (mars–april) öka till 47 per dag och under den förlängda sommaren (maj–september) öka till 153 per dag. Nu ser det ut som om besökarna fortsätter att återvända till Långvind.com även under höst och vinter.

Bakom den kraftiga uppgången i besökare ligger dels en målmedveten satsning på mer nyheter, både under den förlängda sommarsäsongen och nu under höst och vinter, dels många fasta sidor om öar, samhällen, socknar och vad som händer på Hälsingekusten.

I september började nyhetsbevakning gå in i ett lugnare skede med 19 nyheter jämfört med i snitt en nyhet per dag under juni–augusti. Under oktober och november har Långvind.com publicerat ungefär en nyhet varannan dag.

Under vintern blir nyheterna sannolikt något färre, men de kommer fortsatt att ligga på väsentligt högre nivå än under samma tid förra året.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv