Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Lucia med lottens hjälp

Print Friendly, PDF & Email

Ett tag såg Enånger ut att bli utan lucia, eftersom intresset var för litet. Men till sist anmälde sig kandidaterna, och nu är Bella Jonsson-Ahlén utsedd till Enångers lucia 2010. I grannsocknen Njutånger fick hembygdsföreningen däremot ställa in luciafirandet i år; bara en hade anmält intresse.

Fem flickor i åldern 15 till 20 år tävlade om att bli Enångers lucia 2010: Julia Bergwall, Bella Jonsson-Ahlén, Madde Jonsson-Ahlén, Lovisa Pettersson och Stina Sandström. Årets lucia lottades fram den 27 november på årsfesten med Enångers idrottsklubb (EIK).

Om en vecka, fredagen den 10 december, väntar luciakröning i Enångers kyrka.

Sedan blir det en tuff helg för lucia med följe. Luciakvintetten kommer att göra omkring 100 hembesök den 12–13 december.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv