Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Mer bad i Byhedsjön

Print Friendly, PDF & Email

Det lilla badet vid Byhedsjön i Långvinds fritidsområde blir något större sommaren 2011. Under hösten har samfällighetsföreningen tagit ner tre sälgar vid stranden och röjt vass för att öka sandstrands-  och badytan.

– Bakgrunden är att det framförts synpunkter om att det upplevts lite trångt på stranden. Stubbarna efter träden har tagits upp med traktor, allt för att få till en ”större” strand. Det har också röjts vass i vattnet för att öka ”badytan”, säger skogsansvarige Anders Björkman i gästboken på fritidsområdets webbplats Langvind.se.

Förutom det lilla insjöbadet i Byhedsjön, har Långvinds fritidsområde två stora havsbad med sandstränder, Snäcken och Kråknäs, och ett litet havsbad med sandstrand i Dragösviken.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv