Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Rustning av Enångers hembygdsgård?

Print Friendly, PDF & Email

Enångers hembygdsförening är en av fem hembygdsföreningar i Hudiksvalls kommun – den enda på Hälsingekusten – som har sökt pengar hos länsstyrelsen för byggnadsvård.

Hembygdsföreningen vill byta ytterpanel på hembygdsmuseet och rusta spruthuset. Föreningen söker 227 900 kronor i stöd. Totalt söker de fem föreningarna i kommunen 1,8 miljoner kronor från länsstyrelsen.

Länsstyrelsen delar under 2010–2011 ut pengar för vård av det lokala kulturarvet i projektet Hus med historia. Byggnaderna ska sedan vara utgångspunkt för aktiviteter, som gör bygdens historia intressant för en bredare publik.

Enångers hembygdsmuseum har i år varit stängt för reparationer.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv