Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Allhelgonafirande i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Nästa år kan Långvindsbor och besökande se fram mot sång, musik, ljus och predikan i Långvinds kapell på alla helgons dag.

– Vi tittar på möjligheten att fira alla helgons dag 2011. Det finns redan en tradition att tända ljus och marschaller utanför kapellet på alla helgons dag, säger Pärlennart Larsson, ordförande i Långvinds kapellförening, till Långvind.com.

Det var tal om att fira alla helgons dag eller någon av adventeshelgerna i år, men så blir det inte. Tanken på en musikgudstjänst lördagen före andra advent blir inte av – däremot kommer aktiviteten ”Tomtesmyg” att lysa upp Långvindsbruk och locka besökare den 4 december.

Nu siktar kapellföreningen in sig på att fira alla helgons dag från och med nästa år, sannolikt med en ljuständningsceremoni utanför kapellet.

På årsmötet 2010 med Långvinds kapellförening kom frågan upp om ytterligare gudstjänster i kapellet. Framgången med påskmässan i år födde tanken på att ha en gudstjänst mellan ljusgudstjänsten sista helgen i augusti och julottan och kanske också en gudstjänst mellan påsk och midsommar.

– Det blir sannolikt så att vi börjar fira alla helgons dag från och med 2011, vilket innebär att vi då kommer att fira både påsk och alla helgons dag i kapellet, säger han.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv