Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Mindre kraft ger besparing

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds kapell har problem med höga elräkningar, som står för en orimligt stor del av driftskostnaderna. Nu har kapellföreningen kraftigt sänkt elräkningen genom att byta från 25 till 16 amperes säkring.

– Vi har säkrat ner anläggningen och på det tjänar vi cirka 3 000 kronor per år, säger Pärlennart Larsson, ordförande för Långvinds kapellförening, till Långvind.com.

Det finns större besparingar att göra på att minska säkringen än att förhandla om själv elavtalet, för den som klarar sig med lägre säkring. Kapellföreningen har också förhandlat om elavtalet med elleverantören, med ytterligare besparing som följd.

– Tidigare hade vi tillsvidareavtal för elen. Nu har vi bytt till förhandlat avtal, vilket är billigare. Men den stora vinsten var att säkra ner anläggningen, säger han.

Det lilla brukskapellet på Hälsingekusten har sedan flera år en vedeldad kamin, som värmer upp till julotta och andra förrättningar då det är kallt inne. Det gör att behovet för den högre säkringen för eluppvärmning inte längre finns.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv