Rekord på Kungsgårdsmarknad

– Kaffet sinade, läsken och bullarna tog slut, men besökarna verkade väldigt nöjda. Vi sålda massor i vårt kafé, säger Agneta Bengtson, som fick servera flera gäster i dag än förra gången Kungsgården Långvind bjöd in till lopp- och kuriosamarknad med kafé.

Det kom rekordmånga på söndagen till Kungsgården i Långvindsbruk, över 480 personer.

Försäljarna och besökarna på Kungsgårdens lopp- och kuriosamarknad var också nöjda med arrangemanget. Nytt denna gång var att det också fanns försäljare av lokala livsmedel.

En av lopp-, kuriosa- och antikförsäljarna var Tage Jonsson, som sålde plättlaggar, stekpannor, mortlar och grytor från Långvinds bruk. Dessa gjutjärnsartiklar med den karaktäristiska stämpeln ”LB” är eftertraktade på samlarmarknaden.

– Jag kommer tillbaka, lovar Tage Jonsson och de andra säljarna.

Kungsgården Långvind öppnade som rum- och frukostställe (bed and breakfast) och konferensgård i mitten av juni i år. Satsningen med att öppna Kungsgården två gånger under sommaren, med marknad och kafé, var en idé ägarparet Jörgen och Agneta Bengtson fick i vintras. Framgången sporrar dem att gå vidare.

– Vi vill göra lopp-, kuriosa- och antikmarknad med kafé till en tradition, som vi genomför första söndagen i juli och augusti varje år. Vi vill hjälpa till att sätta Långvind och Hälsingekusten på kartan, säger Agneta Bengtson.

Förra gången makarna Bengtson arrangerade lopp- och kuriosamarknad med kafé vara 4 juli. Då kom cirka 370 personer. När de räknade gästerna vid fyratiden på söndagen hade omkring 480 personer besökt marknaden och kaféet, 30 procent fler än månaden före.

Vädrets makter stod dock inte på Kungsgårdens sida den här gången heller. Den 4 juli kom fyra tropiska skyfall på eftermiddagen. Den 1 augusti kom två regnskurar, trots väderprognos om uppehåll.

Jörgen Bengtson