160 webbesökare per dag

Webbplatsen Långvind.com lockar allt fler läsare. Under maj–juli surfade i genomsnitt 160 personer per dag till webbplatsen för Långvind och Hälsingekusten jämfört med 35 per dag augusti–april.

Under maj, juni och juli har Långvind.com kunnat räkna in 150, 160 respektive 170 besökare per dag. Det finns flera sannolika förklaringar till att Långvind.com har fått så många fler läsare.

För det första har Långvind.com fortsatt att bredda innehållet med allt mer material från Hälsingekusten från att tidigare nästa enbart ha skrivit om Långvind och Enångers socken.

För det andra har webbplatsen ökat nyhetsbevakningen och hittills under juni–juli levererat i genomsnitt en nyhet per dag från Hälsingekusten.

För det tredje är sommarhälsingarna och besökarna längs kusten flera under sommaren, vilket gör att fler vill följa vad som händer på Långvind.com.

Webbplatsen om Långvind och Hälsingekusten, som finns under domännamnen Långvind.com och Langvind.com, har funnit i ett år. Den har haft 24 252 besökare augusti 2009–juli 2010. Dessa besökare har surfat till 221 744 sidor.

Antalet besökare var till en början (augusti–februari) 31 per dag, för att under våren (mars–april) öka till 47 per dag och nu under sommaren (maj–juli) till i genomsnitt 160 per dag.

Långvind.com omfattar i dag 259 nyheter och 144 fast sidor, totalt 403 sidor.

Jörgen Bengtson