Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Succé trots tropiska skyfall

Print Friendly, PDF & Email

Lopp- och kuriosamarknaden med kafé på Kungsgården Långvind blev en succé, trots att fyra tropiska skyfall höll på att spola bort loppisborden under eftermiddagen.

Cirka 370 personer kom till Kungsgården på söndagens loppis- och kafépremiär. Vädret öppnade bra, först mulet under uppackningen, sedan strålande sol till strax efter klockan ett, då himmelens portar öppnade sig. Kaféet märkte inta av skyfallet, för gästerna satte sig inomhus, i Biblioteket, Salen och under tak på förstukvistarna.

Kungsgården lockade sju loppisförsäljare under en helg med tuff konkurrens från Storloppis på Köpmanberget i Hudiksvall, flera auktioner och Musik vid Dellen. Kommersen var dock god på Kungsgården; både säljare och köpare var nöjda.

– Mycket trevligt, roligt initiativ. Jag hittade flera saker på loppmarknaden, säger Åsa Husén till Långvind.com.

Hon var, tillsammans med sin fästman Linus Johansson Krafve, de sista som kom till Kungsgården strax före stängningsdag vid fyratiden.

– Prisvärd meny och välsorterat kaféutbud, summerade Linus.

Agneta Bengtson, som förestod kafédelen, hade en minst sagt hektisk dag i köket och vid kunddisken.

– Vi hade på förhand ingen som helst aning hur det skulle gå. Det gick mycket bättre än vi hade hoppats på, med många besökare, god kommers och av och till kö i kaféet. Enda smolket i glädjebägaren var de tropiska skyfallen på eftermiddagen, ett minne man kan skratta åt i vinter, säger en trött men nöjd Agneta Bengtson.

Paret Bengtson har fått mersmak för loppmarknad med kafé. Om en månad, söndagen den 1 augusti, blir det en ny loppis- och kafédag på Kungsgården Långvind i det idylliska Långvindsbruk på Hälsingekusten.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv