Boka boende på Kungsgården Långvind!

Vigselrekord i Långvind

Print Friendly, PDF & Email

Bröllopsklockarna har ringt som aldrig förr i Långvind i år. Långvinds kapell har haft tre vigslar och smedjan en. Däremot blev det ingen vigsel på Långvinds herrgård i år. I september välkomnade kapellet också ett barndop.

Vad beror uppsvinget för vigslar och dop på?

– Långvind är i medvind. Fler och fler upptäcker vilken fantastisk miljö Långvind erbjuder med den genuina bruksmiljön, säger Pärlennart Larsson, ordförande för Långvinds kapellförening, till Langvind.com.

Förra året kröntes livets ”milstolpsceremonier” med ett dop i anslutning till julottan. Finns det några bokade vigslar eller dop under vintern?

– Nej, men flera förfrågningar inför nästa sommar, svarar han.

Pärlennart Larsson berättar att flera som hörde av sig om bröllop i somras, backade ur för att det fanns för lite boende och festlokaler i Långvind.

– Nu när Kungsgården öppnar blir det bättre med boende och lokaler, konstaterar han nöjt.

Hösten 2008 var det bröllop och dop vid samma tillfälle i Långvinds kapell men ingen vigsel under sommaren. Däremot var det en vigsel i herrgårdsparken. Genom julottans dop blev det fler dop förra året än i år. Pärlennart Larsson är optimist och tror på ett uppsving även för dop framöver.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv