Boka boende på Kungsgården Långvind!

Flera sockenbilder från Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Projektet Sockenbilder – som samlar och systematiserar gamla bilder från Hudiksvalls olika socknar – har fått ett nytt tillskott av bilder från Enånger.

– Det har ramlat in en hel del nya bilder, främst baserade på Erika Nordins glasplåtar samt en del Njutångers- och Iggesundbilder, säger Hans Ekbrink, som är drivande kraft inom Sockenbilder, till Langvind.com.

En annan nyhet är att Sockenbilder i de gamla socknarna Enånger och Njutånger har fått ny lokal. Från början huserade Sockenbilder i Lindefallet. Sedan rörde sig projektet norrut till Enånger. Nu går färden vidare till Iggesund.

Ny adress är Kyrkvägen 1. Lokalen ligger i en stor vit villa strax söder om kyrkan i Iggesund. Den är öppen vardagar, vanligen klockan 8–16.

Skälen till flytten är att den nya lokalen framför allt är större och mer funktionell. Till skillnad från tidigare blir Sockenbilders filial i Enånger–Njutånger också bemannad.

– Vi har två personer anvisade av Arbetsförmedlingen, som permanent kommer att jobba där med att skanna bilder, berättar Hans Ekbrink.

Det finns också plats för ytterligare någon eller några personer framöver, vilket han hoppas ska bli verklighet.

Lokalen i Enånger, som tillhör Röda korset, finns kvar. Den har en komplett datautrustning och pärmar med bilder. Hur det blir med bildverksamheten i Enånger framöver är oklart. Hans Ekbrink hoppas på fortsatta bildtittarträffar, åtminstone en tid framöver. Det blir Enångers hembygdsförening och Röda korsförening som avgör den frågan.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv