Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Brovallen fyller 50

Print Friendly, PDF & Email

På lördag firar Enångers IK (EIK) att det är 50 år sedan arenan Brovallen invigdes. Firandet pågår hela dagen med bland annat helikoptertur, fotbollsmatcher och musikafton.

“Vi slår ihop Brovallens 50 år och årets EIK-dag med en dag fylld av aktiviteter och lite nostalgi”, säger EIK i marknadsföringen inför dagen.

EIK grundades 1923. I år tycker EIK att det passar särskilt bra att slå på jubileumstrumman. Den 1 juli 1989 och nästan på dagen 30 år efter att Brovallen invigdes, vann EIK:s fotbollslag sin hittills största framgång. EIK blev DM-mästare.

Jubileumsdagen den 8 augusti 2009 tar fasta på detta. En av programpunkterna blir fotbollsmatch med Hudiksvalls ABK, som får chans till revansch för förlusten 20 år tidigare. Det blir totalt tre fotbollsmatcher under dagen: veteranmatch, ungdomslagsmatch och damseriematch division 3.

Men det mest spektakulära inslaget sker högt upp i det blå. För hugade flygintressenter, som lägger upp 300 kronor, väntar helikoptertur över Enånger, med möjlighet att se hur samhället har förändrats, var nya Europavägen går fram och hur landskapet ser ut i dag. Intresserade kan höra av sig till EIK via telefon, 070-644 54 44 (Rolf Hellgren), eller e-post, fotboll@enangersik.nu.

Jubileet i övrigt bjuder på lotterier, servering och kvällsprogram med musikafton, mat och underhållning av Humlin bluesband – Lillen & Bacon och överraskningar

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv