Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Populärt med midsommar i Enånger

Print Friendly, PDF & Email

Som vanligt drog midsommarfirandet i Enånger – i Långvinds fritidsområde och Lindefallet – massor av folk.

I Långvind kom Långvindsbor och besökare till ”centrum” vid sommarbutiken, för att dansa runt midsommarstången, sjunga Små grodorna, hoppa säck, köpa lotter, lyssna till sommarmusik och äta korv och glass. Midsommarfirandet startade klockan 16 och pågick i drygt två timmar.

Börje Ring stod traditionsenligt för musiken. Lena Eriksson gjorde sin sista säsong som lek- och allsångsledare.

Regnmolnen hängde över Långvinds fritidsområde under midsommarfirandet, men regnet höll sig borta. Det svala och hotfulla vädret bidrog sannolikt till att det var färre besökare i år, cirka 500, än tidigare år.

På kvällen tog dansen vid på det provisoriska dansgolvet vid tennisbanan. Christer Brink och Lotta spelade och sjöng dansvänliga låtar, som hördes över nejden och lockade folk från uteplatser till dansgolvet. Duon spelade till efter midnatt. Här var uppslutningen rekordstor. Omkring 200 personer kom för att dansa, träffa vänner och vimla.

I Lindefallet var midsommarfirandet som vanligt förlagt till festplatsen Tallmon och tidig eftermiddag, klockan 12–15. Förutom danser och lekar runt majstången, kunde besökarna avnjuta kolbullar och korv, prova lyckan på tombola och chokladhjul. För musik och uppträdanden stod Sven-Olof Zättlin med spelmän.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv