Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Påskmässa i Långvinds kapell

Print Friendly, PDF & Email

Kan en påsknattsmässa i Långvinds kapell bli en tradition?

Ja, det ser ut så. Frågan om en nattmässa på påskdagen stod i centrum på Långvinds kapellstämma i dag sedan väckt frågan.

Stämman ställde sig bakom kravet. Närvarande präst, Mats Sandström, blev glatt överraskad av förslaget, som har lovade att ta upp med kyrkoherden.

– Jag är positiv till en nattmässa i Långvind. Vi har det redan i Sankta Maria i Iggesund, säger Mats Sandström.

Kapellföreningen hade traditionsenligt sin stämma direkt efter sommarens första gudstjänst på Johannes Döparens dag, i år den 21 juni.

Den lilla kapellföreningen har vuxit rejält under 2008. Föreningen noterar en tjugoprocentig medlemsökning och räknar nu in 91 själar i ”kapellförsamlingen”.

Långvinds kapell har inte bara vuxit medlemsmässigt, utan också fysiskt. Under 2008 byggde kapellföreningen en bod bredvid kyrkan, för att härbärgera stolar, bord och annat som behövs när kyrkbänkarna inte räcker till eller kyrkkaffet kräver bord.

Kapellstämman samlade 16 personer. Stämman omvalde Pärlennart Larsson till ordförande samt Ingegerd Asplund och Birgit Larsson-Sundström till ledamöter. Tre ledamöter har ett år kvar på sin tvååriga mandatperiod: Lena Frykberg, Bertil Sundström och Anne-Marie Westlin. I styrelsen ingår även Mats Sandström från Enånger-Njutångers församling. Ingrid Tjernström och Eva Tottie fick förnyat förtroende som ersättare i styrelsen.

Huvuddelen av verksamheten i Långvinds kapell är förlagd till sommaren, med helgsmålsbön lördagar under två månader och en avslutande ljus- och musikgudstjänst i slutet av augusti.

Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv