Ännu en framgång för Långloppis

– Vi funderar redan på nästa år, säger Enångers bygdegård på sin facebooksida efter stängningen på finaldagen 31 juli. Bygdegården summerar ännu en framgångsrik loppmarknad.

Långloppisen, som den heter, började lördag 22 juni och pågick till onsdag 31 juli. Öppettiderna var klockan 11 till 15.

Långloppisen är viktig för ekonomin för Enångers bygdegård. Det gäller naturligtvis för skänkta varor, som Bygdegården får behålla all vinst på, men också det bygdegårdsföreningen säljer med provision.

Hälsingekusten.se:s utsände var på Långloppisen mot slutet av årets säsong, lördagen den 27 juli. Det var som tidigare år gott om folk och mycket kvar på borden. Bygdegården har fyllt på med nya varor varje dag.

– Försäljningen har gått bra, bekräftar damerna i kassan vid Hälsingekusten.se:s besök.

Säljarna gör sina pass under Långloppisen och är därmed ryggraden i verksamheten tillsammans med dem som jobbar med det hela från bygdegårdens styrelse. I år bidrog också fyra volontärer till stabiliteten.

En nyhet på öppningsdagen var en gästande foodtruck, som blev en succé. Publiktillströmningen var också mycket god.

Den som vill följa vad som hänt under loppmarknaden, kan göra det på Facebooksidan för Enångers bygdegård.

Den andra stora sommarloppmarknaden i Hudiksvalls kommun och Hälsingland är på Bricka bygdegård i nordvästra delen av kommunen. Det är sannolikt Hälsinglands största loppmarknad. Enångers bygdegård, som ligger i kommunens sydöstra hörn, har utmanat sin bygdegårdskollega. Många säger att Enångers loppmarknad är betydligt bättre.

Hälsingekusten.se (då som Långvind.com) har tidigare jämfört de två loppmarknaderna och korat Enångers till en värdig utmanare, som till och med är bättre, även om öppettiderna är sämre och tiden för loppmarknaden kortare.

Hälsingekusten.se/Långvind.com har tidigare skrivit om Enångers storloppis/långloppis: Kassarekord för Långloppis i Enånger (6 augusti 2023), Framgångsrik Långloppis i Enånger (16 juli 2023), Succé för Långloppis (31 juli 2021), Nytt rekord på första loppisdagen (27 juni 2020), Enångersloppis utmanar Brickaloppan (28 juni 2019), Enångers storloppis utmanar Brickaloppan (18 juli 2018), Långloppis blev storsuccé (1 augusti 2017) och Explosion av loppmarknader (28 juni 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson