Boka boende på Kungsgården Långvind!

Från fyra rum
till tio – och konferens

Print Friendly, PDF & Email

Kungsgården Långvind öppnade sommaren 2010 med fyra rum, som delade på en dusch och toalett. Nu har verksamheten vuxit till tio rum, varav sex har full hotellstandard, en separat konferensavdelning och restaurang.

– Vi hade besiktning i veckan, fick allt godkänt och kommer att ägna tiden fram till midsommar till att möblera rummen och ordna belysning, sätta upp tavlor och originalkartor, utrusta kök och konferensrum, säger Agneta Bengtson till Långvind.com.

Inom kort är alltså de nya rummen utrustade. När allt är klart om några veckor har Kungsgården Långvind 23 bäddar:
• sex hotellrum med egen dusch och toalett
• tre vandrarhemsrum
• Sveriges minsta vandrarhem (4,44 kvadratmeter) med kök, bord, tv, bredband och veranda
• tre gästkök
• konferensrum för drygt 20 personer
• ”ställplats med guldkant” för fyra husbilar
• restaurang – med fullständiga rättigheter – för boende- och konferensgäster
• kajak- och cykeluthyrning
• närmare 20 aktiviteter juni–september: bruksvandringar, forntidsvandringar, pilgrimsvandringar, medeltidskyrkovisningar och svampexkursioner
• klassisk Afternoon tea för grupper på minst sex personer.

På bilden ser vi gänget, som tillsammans med byggherren Kungsgården Långvind (Inofpress AB), genomförde slutbesiktning, från vänster byggnadsinspektör Hans Hellström, kontrollansvarig Kalle Bylin och totalentreprenör Peter Nilsson (Nika Bygg AB).

– Det är både spännande och utmanande att sjösätta allt detta i coronapandemitider, men vi vet att vi har ett tryggt boende i unik natur- och kulturmiljö. Därtill erbjuder vi konferens för små grupper, som är ensamma med sin konferens hos oss, säger Agneta Bengtson.

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 6 september 2020


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv