Boka boende på Kungsgården Långvind!

Coronaanpassning
och nyheter i butiken

Print Friendly, PDF & Email

Sommarbutiken i Långvinds fritidsområde öppnade i lördags, med coronaanpassning och flera andra nyheter.

– Här får vi handfat med varmt och kallt vatten, säger Mikael Pettersson och visar hörnan utomhus under tak, där tvättstationen kommer.

Inne i butiken gäller fysisk distansering.

En tredje nyhet, som kommer i coronans spår, är att Micke Pettersson från och med juli kommer att starta webbförsäljning på allt i butiken.

– Man ska kunna köpa över nätet. Jag håller på att lägga upp alla varor på hemsidan. Sedan kan man hämta här eller så bjuder vi på hemkörning i fritidsområdet, säger Micke Pettersson.

Coronan sätter sin prägel på verksamheten och leder till förändringar. Men det finns också andra nyheter.

– Jag har en klämgrill och kommer att erbjuda grillkorv och hamburgare från juli, säger han och visar den nya disken, som butiken blivit utrustad med.

Förutom grillat finns sedan gammalt varmkorv, kaffe och butiksbakat bröd. Den som vill ha sig något matigt – förutom korv och hamburgare – kan också köpa en liten pizza för uppvärmning. Sommarbutiken erbjuder också glass i lösvikt och trådlöst bredband.

Sommarbutiken har webbplats med namnet – sommarbutiken.se. Micke Pettersson driver också en aktiv facebooksida, sommarbutiken, med 372 ”gilla”.

Tidigare fanns under sommaren butiker eller kiosker i många fritidshusområden eller fritidshusdominerade områden på Hälsingekusten. I dag är, vad vi vet, livsmedelsbutiken i Långvind den enda fullsortimentssommarbutiken på kusten.

Långvinds fritidsområde är stort nog att bära upp en sommarbutik, har en samfällighetsförening som är stark nog att gå i land med uppgiften och en arrendator som är driven nog att år efter år hålla igång en butik under två månader. För samfällighetsföreningen är butiken strategisk, en naturlig samlingspunkt i Gävleborgs största fritidshusområde.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv