Kungsgården Långvind
nominerad för hållbarhet

STF Hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind är nominerad till en av tre utmärkelser som Årets hållbarhetsval inom Svenska Turistföreningen (STF). STF delar varje år ut pris till ”det boende som skapar ett fantastiskt boende och upplevelser med hållbarhet i fokus”.

I år finns tre nominerade STF-boenden, varav ett är STF Hudiksvall Kungsgården Långvind. De två andra är STF Tåtorp Göta Kanal, Östergötland, och STF Lugnåsberget, Västergötland. I motiveringen för STF Hudiksvall Kungsgården Långvind skriver STF:

–  Jörgen och Agneta Bengtson som driver denna hälsingepärla från stormaktstiden producerar sin egen el från vind- och solkraft, arbetar med energisnål belysning och har egna laddningsstationer för elbilar. Ett stort engagemang i lokalsamhället, bland annat i byalaget, kapellföreningen och de arrangerar lokala vandringar och evenemang. Att STF Kungsgården Långvind Hotell och Vandrarhem är Green Key-certifierade är ett tydligt kvitto på att här tas både social och miljömässig hållbarhet på största allvar.

På STF värdkonferensen den 11 november 2018 korar organisationen en guld-, silver- och bronsplats inom kategorin Årets hållbarhetsval.

STF Hudiksvall Kungsgården Långvind fick silverplats 2017 i utmärkelsen Årets kudde (årets vandrarhem).

Text och foto:
Jörgen Bengtson

Nyheten uppdaterad 5 november 2018