Boka boende på Kungsgården Långvind!

”Fantastiskt vackert
i Långvind”

PrintFriendly and PDF

– Vi skulle gå ner till havet, men det är så fantastiskt vackert i Långvind att vi inte hann ner till havet: muren, kapellet som var väldigt inbjudande och herrgårdsparken. Den välkomnande allén med dofter, ljudet och ljuset, säger Lysa Öster till Långvind.com.

Hon är här med sin man, Stefan Malmberg, och är tagen av Långvindsbruks skönhet. Lysa Öster är fotograf och har öga för det vackra i omgivningen.

– Jag blev lycklig, jag fick sinnesro, summerar hon vandringen i bruksmiljön.

Stefan Malmberg öser också lovord över det gamla järnbruket från stormaktstiden:

– Vansinnigt välbevarad miljö, säger han.

– Det gjorde jättemycket att kapellet var öppet, fyller Lysa Öster på, som också noterade kapellets många säregna drag.

Paret Öster-Malmberg blev också positivt överraskat av det lilla hotellet och vandrarhemmet Kungsgården Långvind, där de bodde en natt, åt god mat och samtalade med Långvind.com efter en lång ”frukost med guldkant”.

– Det var ett så välkomnande och vackert gammalt hus, som är så smakfullt renoverat, säger Lysa Öster om Kungsgården Långvind, som hon tycker har en så härlig atmosfär och trevligt värdpar.

– Det är guldkant, intygar Stefan Malmberg och pekar både på frukost, rum och värdar.

Under sommaren har Kungsgården Långvind och bruksmiljön fått mycket positiva omdömen från gäster. En gäst, som bodde nära världsarvet Engelsbergs bruk, tyckte att Långvinds bruk var mer imponerande än det som anses vara Sveriges bäst bevarade järnbruk.

– Vi blir alldeles stumma. Vi bara tackar och tar emot, säger Kungsgården Långvinds Agneta Bengtson.

Jörgen Bengtson
Foto: Lysa Öster


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv