Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Gästartist på
bruksvandring

Print Friendly, PDF & Email

Natur- och kulturvandringen i Långvindsbruk – den återkommande bruksvandringen varje söndag under sommaren – har en gästartist på söndag: Ola Nilsson, Njutånger.

Ola Nilsson (bilden) är arkeolog och stor kännare av järnbruk. Han ersätter Jörgen Bengtson som ciceron på bruksvandringen söndagen den 23 juli.

Guidningen tar besökaren på en historisk vandring genom Långvind, från stormaktstid till fritid, med besök i Långvinds kapell och bruksmuseet, med beskrivning av byggnaderna från järnbrukstiden, sågverksepoken och därefter. Besökaren vandrar genom bruksområdet, över de tre broarna vid Långvinds ströms utflöde i havet, passerar den mäktiga masugnsruinen och ser de marina delarna av bruket med sjöbodar och ångbåtsbrygga.

Det hela slutar med dryck, smörgås och hembakat över samtal om Långvindsbruk på Kungsgården Långvind.

Kungsgården Långvind har bruksvandringar för grupper som bokar en vandring och för enskilda som kommer till annonserade bruksvandringar, alla söndagar från midsommarhelgen till andra söndagen i augusti. Återstående bruksvandringar i sommar är 23 juli, 30 juli, 6 augusti och 13 augusti.

Guidningen börjar på Kungsgården Långvind klockan 15 och tar drygt två timmar.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv