Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Fritidsområde
får optofiber till alla

Print Friendly, PDF & Email

Hela Långvinds fritidsområde får optofiber till varje tomt, även till obebyggda delar av området.

Frågan om fiberanslutning av Korsholmen, etapp två i fritidsområdet, har varit osäker. Långvinds samfällighetsförening och kommunala Fiberstaden AB har förhandlat om fiberanslutning av Korsholmen.

– Nu har vi kommit överens med Fiberstaden, berättar Anders Kjällman, ordförande för Långvinds samfällighetsförening, för Långvind.com.

Samfällighetsföreningens stämma 2015 gav styrelsen i uppdrag att bereda möjlighet att ansluta alla i fritidsområdet till Hudiksvalls stadsnät, Fiberstaden. Så skedde också med huvuddelen av tomterna i etapp ett. Fyra stigar/vägar återstod –Byhedsstigen, Ljungstigen, Lummerstigen och Svenviksvägen – som nu fått eller håller på att få fiber. Den stora utmaningen har varit Korsholmen, som alltså varit en förhandlingsfråga fram till nu. Bilden visar fibergrävning från 2015.

Stadsnäter erbjuder nu i samarbete med samfällighetsföreningen samma låga pris för fiberanslutning för resterande del av Långvind som fastigheterna i etapp ett haft, 9 995 kronor inklusive moms för privatperson. Det är betydligt billigare än normalpris. I anslutningen ingår fiberkabel, kanalisation (fiberslang), sökband, medieomvandlare, håltagning i yttervägg samt installationsarbete. Varje fastighet får själv gräva ner fiberslangen från vägen (stigen) till husvägg.

Fiberstaden AB är ett öppen stadsnät, med många konkurrerande leverantörer av internet och andra tjänster.

Text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv