Storbandsjazz
intar Långvind

Hudik Big Band intar som vanligt Kolhuset, Långvind, med stor konsert i sluten av sommaren. Torsdagen den 18 augusti får storbandsjazzälskarna sitt lystmäte i Långvind. Hudik Big Band har i cirka 15 år spelat för en kär publik i Långvind – därtill utan kostnad!

– Välkommen till vår numera årliga ”säsongsstart” på Långvindsbruk! Vår laguppställning för kvällen äHudik Big Bandr Bandet med dess egna solister, säger Hudik Big Band på sin facebooksida, utan att avslöja var sig på den eller bandets webbplats några detaljer inför kvällens konsert.

Ett vet vi dock: från klockan 20 och två timmar framåt blir det storbandsjazz, som får taket på Kolhuset att lyfta.

– Bandets målsättning är att bjuda sin publik storbandsjazz av hög kvalitet och att skapa spelrum för inbjudna instrumentalsolister och sångsolister, har Hudik Big Band tidigare sagt på sin webbplats.

Hudik Big Band har den klassiska storbandssättningen med fem saxofoner, fyra trumpeter, fyra tromboner och fyra komp (piano, gitarr, bas och trummor). Musikalisk ledare är sedan mer än fyra årtionden Nore Sundqvist.

Samtidigt som storbandet släpper loss, släpper Café Bränneriet loss med höstpriser. Storbandsjazzkvällen är det buffé från klockan 18.

– Nu är det bara att dra ihop gänget och ta med sin käresta. Välkommen in, vi lovar bra service, en bra upplevelse och kanongod mat så klart, säger Tess Lind.

Hon stänger för säsongen den 22 augusti men gör sedan ett gästspel på Skördemarknaden den 24 september, då alltså Café Bränneriet är öppet.

Efter Långvindsbruk har Hudik Big Band framträdanden i Ljusdal med Per Engman (10 september), Hudiksvall med Vocals (22 oktober), Söderhamn på temat Vi tänker på Ella med Helen Tanzborn som solist (20 november) samt Hudiksvall med jul- och nyårskonsert (29 december).

Hudik Big Band fyller 44 år 2016. Under drygt fyra decennier har Nore Sundqvist varit gruppens musikaliska ledare.

Jörgen Bengtson