Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind får fjärde bana

Print Friendly, PDF & Email

Långvinds fritidsområde måste vara en av Sveriges bouletätaste. I veckan invigde Långvinds samfällighetsförening en fjärde boulebana. Alla ligger samlade i ”centrum”, granne med bangolf, lekplats, fotbollsplan och sommarbutik.

Boule med tva jarnkulorBoule, eller petanque som det heter på spanska, har blivit ett populärt spel i Långvinds fritidsområde. Boulen har vuxit rejält.

I dag är Långvinds fritidsområde sannolikt Hälsinglands bouletätaste samhälle. Det började med en bana 2003, blev två våren 2006, tre hösten 2006 och nu fyra den 14 juli 2016.

Den som varken har kunskap eller egna klot, behöver inte oroa sig. Bouleentusiasterna lär ut och Långvinds samfällighetsförening har klot för den som saknar egna.

Långvinds entusiastiska krets av boulespelare ger inte upp för att vintern kommer, utan går då över till inomhusspel i Söderhamn. I januari 2016 fick boulespelarna i Långvind äntligen en permanent inomhusbana. Då tog Långvindsgänget – och flera med dem – en boulehall på Gjutarbacken i Söderhamn i besittning.

Jörgen Bengtson
Foto: Pixabay

 


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv