Boka boende på Kungsgården Långvind!

Se våra rum!

Långvind bra för cykling

Print Friendly, PDF & Email

Efter tre övernattningar på Kungsgården Långvind och två cykeldagar i Hälsingland, är paret Lars Forsberg och Ingrid Andersson redo att avge sitt betyg på Långvind som bas för cykelturer:

Andersson-Forsberg– Det fungerade bra. Vi har hittat egna vägar. Vi sökte oss hit för att ni hade cykelturer, säger Ingrid Andersson till Långvind.com.

– Bilfritt, summerar Lars Forsberg i ett ord.

Ingrid Andersson och Lars Forsberg gjorde två rejäla cykelturer.

Dag ett gick från Långvindsbruk via gamla vägen till Enånger, sedan vidare till Borka och Fjäleviken, där de badade, och därefter åter via Ångersjön till Kungsgården Långvind. Turen är i stora drag den som Kungsgården Långvind kallar Långvind–Borka.

Dag två gick från Långvindsbruk till Sivik, där stigen till Skärså inte var öppen, så de trampade vidare till Losjö och upptäckte sedan en helt ny cykelväg till Skärså: grusvägen längs järnvägen från Losjö till Kolsta. Turen är en variant av den Kungsgården Långvind kallar Långvind–Skärså.

– Det var bra cykelväg på arbetsvägen som går parallellt med järnvägen, säger Ingrid Andersson.

Längs vägen fanns två viltstängselslussar, som man fick leda cykeln igenom, och en viltstängselgrind.

STF hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind har cykelpaket, för den som vill pröva på två eller flera dagars cykelturer med Kungsgården Långvind som bas. Men det går också bra att göra som paret Andersson-Forsberg: ta med sig egna cyklar och använda några av Kungsgården Långvinds föreslagna cykelturer på Hälsingekusten.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv