”Många fler bokningar”

– Vi har fått många fler bokningar hittills i år jämfört med samma tid förra året, säger Agneta Bengtson på STF Hotell och vandrarhem Hudiksvall Kungsgården Långvind.

Antalet bokade gästnätter är 42 procent fler i år på STF Kungsgården Långvind. Vad ligger bakom uppgången?

– Det är nog en kombination av att fler vill turista i Hälsingland, att fler upptäcker att vi ligger bra till för övernattning på väg norrut eller söderut och att STF-anläggningarna i Hälsingland blivit färre, säger Agneta Bengtson.

Hudiksvall Malnbaden och Lassekrog har lämnat STF. Det gör att trogna STF:are söker sig till andra STF-boenden längs vägen, och då ligger STF Kungsgården Långvind bra till.

Pasta med sallad– Vi ser med spänning fram mot att ta emot fler gäster. Det är roligt att vi fortsätter växa. Vi trodde inte att vi kunde få fler gästnätter än förra året, då vi hade 665, men det verkar inte otroligt att vi kan slå fjolårets rekord, säger Agneta Bengtson.

STF Kungsgården Långvind laddar med fler erbjudanden, för att möta den ökade kundtillströmningen.

– Viktigast är att vi numera erbjuder våra gäster måltider, vilket vi inte har gjort tidigare. Vi har en meny med tiotalet förrätter-lätträtter, huvudrätter och efterrätter. I maj kommer vi också att börja servera öl, vin och starkare drycker till maten, för den som vill ha det, berättar hon.

text och foto:
Jörgen Bengtson