Boka boende på Kungsgården Långvind!

Åter stängt i Ångersjön

Print Friendly, PDF & Email

Det är ömson öppet och ömson stängt på Ångersjöns mat och vildmarkscamping. Under 2015 har den tidigare så livligt frekventerade restaurangen hållit stängt nästan halva året. Nu är den åter stängd sedan 4 januari. När restaurangen öppnar igen, är inte helt klart, än mindre hur långt öppethållandet då blir.

Facebooksidan för Ångersjöns mat och vildmarkscamping hänvisar till Ångersjöns webbplats, där det ska finnas besked om när restaurangen öppnar igen. På webbplatsen Angersjon.se får den potentiella besökaren inget mer besked än att restaurangen öppnar ”första sportlovshelgen”. Däremot berättar restauratören, Eventkompaniet, om vad restaurangen erbjuder som om den vore öppen: ”Vi försöker så långt det är möjligt inte använda halv- och helfabrikat samt använda närproducerade råvaror för att kunna erbjuda våra gäster hemlagad mat till bra priser.”

Angersjon vinterstangtDen nya restauratören, Dan Thörnros, öppnade den 13 maj 2015, efter mer än ett halvårs stängning. Under tiden hade förtroendet för restaurangen rasat rejält bland resenärer, som svängt in på en av Sveriges bästa rastplatser – och funnit en öde restaurang. Detta är dock inget Dan Thörnros kan klandras för.

Efter ett halvår, 19 oktober 2015, var det dags för ”lågsäsongsstängt för underhåll”, enligt facebooksidan. Den 27 november öppnade restaurangen igen för att sedan åter stänga den 3 januari; ”vinterstängt” står det på dörren. Hur det blir efter sportlovet 2016 är oklart.

Tidigare besökare har inte bara irriterat sig på att Ångersjöns restaurang hållit stängt långa tider, utan också att öppettiderna har varit betydligt sämre än tidigare, med stängning redan under sen eftermiddag.

Under sommaren och hösten hade Ångersjöns mat och vildmarkscamping en omfattande programverksamhet med musikkvällar, spelkvällar, trivselkvällar och på hösten lördagsfika.

text och foto:
Jörgen Bengtson


Nyheter från Hälsingekusten Nyhetsarkiv